Scouting

Löderups Scoutkår

Löderups scoutkår verkar för att sprida friluftsintresse och scouting i lokalområdet. Vi verkar i området kring Löderup, Glemminge och Borrby, men välkomnar alla medlemmar oberoende av var man bor. 

Vi har scouting i följande grupper:

Minispårare   7  år

Spårare           8-9 år

Upptäckare    10-12 år

Äventyrare     12-15 år

Utmanare       15-18 år

Ledare            18 år och uppåt

Är du eller ditt barn intresserat av att bli scout i Löderups scoutkår är det enklast att kontakta oss via kontaktformuläret . 

Vill du hjälpa till som ledare? Kontakta oss gärna. Ingen scouterfarenhet krävs.

Vi finns även på facebook under Löderups scoutkår

Det är kul att vara scout i Löderups scoutkår.

 

 

Scouting

Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser. I snart hundra år har scoutrörelsen hjälpt unga människor i hela världen att utvecklas och ha roligt.

Det finns drygt 100 000 scouter i Sverige, från sex år och uppåt. Och de är i stort sällskap. I hela världen finns 38 miljoner scouter. Men varför väljer miljontals männniskor i alla åldrar att ägna stora delar av sin fritid åt scouting? Kanske finns det 38 miljoner olika svar på den frågan men alla scouter är nog överens om att det är väldigt kul att vara scout. Som scout utvecklas du som person på flera sätt. Du kan bland annat: Åka på läger med grymma aktiviteter, resa jorden runt och träffa scouter från andra länder, vara ute i naturen, paddla, klättra, lära dig att hjälpa någon som råkat ut för en olycka och mycket mer. Samtidigt lär du dig att ta ansvar för dig själv, dina vänner och miljön. Du blir också bättre på att leda och samarbeta med andra. Scouting hjälper dig att bli en ansvarsfull människa på planeten Jorden. På köpet får du massvis av kompisar. I hela världen.

Läs mer på Scouternas hemsida www.scouterna.se