Uthyrning

Tygegården är en anläggning i traditionell Skånsk stil som ägs och drivs av Löderups Scoutkår. Den ligger längs den vackra kustvägen mellan Ystad och Simrishamn, mitt i sagolik natur och nära till städer, byar och fiskelägen.

Den rationellt inredda 3-längade gården i två plan har plats för 47 nattgäster fördelade i 7 rum med både enkelsängar och våningssängar. En storstuga med plats för ett 50-tal sittande gäster och är lämplig för fester, konferenser och studieändamål. Ett välplanerat kök och generösa hygienutrymmen gör boendet bekvämt. Företag, föreningar och skolklasser kan med fördel utnyttja gården t.ex. för träningsläger, teambuilding eller bara vara nära naturen. 

Tygegården

Gården är belägen på gränsen till Hagestad naturreservat längst ner på den sydöstra udden på Österlen, konstnärernas och konsthantverkarnas land. Varje påsk äger konstrundan rum med utställningar hemma hos konstnärerna.

Du möter natur som är omväxlande och unik med lummiga lövskogar, ståtliga ekdungar, gröna hagar, betande kor, otaliga blommor, kaprifol som slingrar runt träden och vackra Tyge å som ringlar längs promenad och cykelstigar genom reservatet. En knapp kilometer från gården ligger havet med milslånga sandstränder. Mjuka sanddyner och klitter ger skydd från solbad och en långgrund strand lockar till bad.

På gångavstånd västerut ligger Dag Hammarskjölds vackra museum Backåkra och till den sägenomspunna stensättningen Ale stenar på Kåseberga åsens topp med milsvid utsikt är det bara 5 km. Vid foten av åsen ligger det lilla fiskesamhället Kåseberga där du kan köpa fisk i alla former från rökeriet. Österut ligger Sandhammaren med sin berömda badstrand. Kustens första räddningsstation med båt finns att beskåda där samt Sandhammarens fyr som är öppen under säsong.