Lägergård

Tygegården är en unik lägergård belägen i det böljande landskapet mellan Hagestad natureservat och Daghammarskölds Backåkra. Nära till både havsbad, skogen och milsvida vidder på backarna. Att det är hemvist för Löderups scoutkår gör också att det finns eldstäder i mysiga omgivningar och fasta vindskydd att vistas eller övernatta i om lusten faller på. 

Skogen är full av stigar i varierade längder, lätta att utnyttja för lägeraktiviteter. Närheten och enkelheten gör det äventyrligt i skogen utan att riskera att gå vilse. Blandningen av både löv och barrskog ger många öppna, soliga men ändå mysiga gläntor för gruppaktiviteter. Skogen innehåller också större öppna fält som kan lämpa sig för brännboll etc. 

Lägerboende med många deltagare är lätt på Tygegården då den är byggd för ändamålet. Kök, matsal och sanitetsutrymmen  är alla byggda för att på ett bra sätt kunna ta emot lägerskolor. 

Grilla pinnbröd över öppen eld 

Eller vara på äventyr i skogen och Tygeå

 

ScoUthus

Direkt i anslutning till Tygegården finns en nybyggd lägerbyggnad där man kan ”ta in” uteaktiviteterna om vädret inte är på topp. Det gör lägerplaneringen mindre beroende av vädret och lättare att genomföra. 

Lägerbyggnaden har stora portar som ”släpper in naturen” och känslan av att vara utomhus är stor. Det finns en öppen spis man kan värma sig vid i lägerbyggnaden. Toalett och tvättutrymmen finns också. 

Lägerbyggnaden kan hyras separat eller tillsammans med övriga byggnader på Tygegården, men den ingår normalt inte i standardhyran av Tygegården. 

 

ScoUthuset tillåter uteaktivitet ”inne”

 

För bokningsfrågor vänligen använd kontaktformuläret  eller ring 0411-52 64 88 .